Nieuwkuijk JO13-1

In willekeurige volgorde:

Boaz van der Aa; Milan van der Aa; Maarten Dekkers; Billy van Dommelen; Lars de Kort; Viggo Kuys; Jasper van de Sande; Lucas Velthuijzen; Wouter van Kessel; Thijs Vermeulen; Stef van Beurden; Milan Oomen

Trainers: Ralf van Baardwijk, Silvester van der Aa en Thieleman van Aerle
Begeleiding: Annemieke van Aerle, Wilbert Kuijs en Gidie van der Aa (vlagger)

Trainingstijden: maandag 18:00 uur, woensdag 18:00 uur

JO13-1 KAMPIOEN na thriller in Ammerzoden!

Geschreven door Ralf van Baardwijk.

De dag waarvan je wist dat die eraan kwam, de dag van de kampioenswedstrijd. Na de teleurstelling van vorige week (afgelast) te hebben verwerkt, gingen we vandaag met veel vertrouwen richting Ammerzoden. Mooi om te zien dat iedereen er zin in had en dat er vele Kuijkse supporters aanwezig waren.
De jongens waren van tevoren gewaarschuwd, want in dit soort wedstrijden heb je snel de neiging om van alles te gaan doen, behalve je taak uit te voeren. Na een goede warming-up konden we gaan beginnen aan onze wedstrijd op het hoofdveld.

Al snel bleek dat het geen makkelijke opgave zou worden. Jan van Arckel speelde naar eigen zeggen hun beste wedstrijd van het seizoen en dat bleek ook. We kregen na een geweldige steekpass de kans om vrij voor de keeper te komen. Maar voordat die poging er kwam werd onze vleugelspeler onderuitgehaald door de tegenstander die te laat was, iedereen dacht strafschop, maar we kregen hem niet. Dan denk je dat komt wel goed, maar zo makkelijk ging het echt niet. Na een bal op de lat en nog een grote mogelijkheid te hebben gekregen mochten we alsnog onze handen dichtknijpen met een 0-0 ruststand, omdat Jan van Arckel een hele grote kans kreeg op slag van rust.

In de rust zijn de jongens weer op scherp gezet en hebben we elkaar beloofd het niet weg te gaan geven.

In de tweede helft een iets beter Nieuwkuijk dat de belofte die gedaan was in de rust echt waar wilde maken. We kwamen op 0-1 na een mooie voorzet die achter de doelman van Jan van Arckel werd gewerkt. De opluchting was voelbaar en ook te zien op het veld. Nadat we ook op 0-2 waren gekomen kwam Jan van Arckel weer terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Daarna golfde het spel op en neer, maar we bleven wel beter. Eindelijk maakte we 1-3. Dan zou het nu toch wel gespeeld zijn? Nee weer niet! We maakten het onszelf weer moeilijk en 3 minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-3. Na hard werken in de slotfase floot de scheidsrechter eindelijk af en kunnen we zeggen dat we kampioen zijn geworden.
Na een feest in de kleedkamer, de rondrit op de platte kar en de huldiging in de kantine is er nog doorgefeest (ook door de leiding en ouders!) tot in de late uurtjes.
Jongens we hebben het niet cadeau gekregen, we hebben er elke week hard voor moeten werken, maar inzet, geloof en samenwerking hebben ons dit kampioenschap gebracht. Gefeliciteerd!

Iedereen bedankt die deze geweldige dag mede mogelijk heeft gemaakt en we zien elkaar weer na de winterstop.