Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Op naar de nacompetitie!

Geschreven door HB.

Er was voor Nieuwkuijk nog wat te halen. Vlijmense Boys was zogezegd al uitgespeeld. Dat kwam terug in het wedstrijdbeeld. Nieuwkuijk was scherper op de bal en wilde nog een goed resultaat neer zetten. John van Dommelen was al snel trefzeker. De 0-1 verdween met enig geluk in het doel. De 0-2 was een prachtige aanval die John met een perfecte kopbal afrondde. Al snel deed Vlijmen wat terug. Via Youri Ruijken werd de 1-2 binnen een kwartier op het scorebord gezet. Nieuwkuijk bleef feller en had het beste van het spel wat resulteerde in de 1-3 van Roel van Leeuwen. Opdat moment zeker een verdiende voorsprong die tot de rust op het scorebord bleef staan. Ook na de rust een zelfde spelbeeld Nieuwkuijk moest winnen om nog enig resultaat te halen. Rick van Buul, Miguel de Wijs en wederom Roel van Leeuwen wisten binnen 20 minuten de wedstrijd volledig in het slot te gooien tot 1-6.  Dat was Vlijmense Boys onwaardig. Men nog enkele aanzetten werd het 3-6. Daarmee ging Nieuwkuijk het team van Schijndel voorbij op de ranglijst en eindigt als 12e.

Dat betekent nacompetitie voor klasse behoud. Twee wedstrijden via knock-out. Je moet ze dus alle 2 winnen. De eerste wedstrijd is op 10 juni thuis tegen de winnaar van EMK - Alem (gespeeld op 3 juni om 14:30 uur in Nuenen). En dan - als we de eerste wedstrijd winnen - op 17 juni uit naar de winnaar van SC Hoge Vucht tegen de winnaar van GSBW - Jong Brabant in de finale om een plek in de derde klasse.

We hebben zeker kwaliteit en inzet voldoende om deze nacompetitie tot een goed einde te brengen. Met de onvoorwaardelijke steun van onze supporters gaat dat lukken. Maak je agenda vrij en kom onze jongens naar een succesvolle nacompetitie schreeuwen. We horen daar gewoon thuis. Gewoon, omdat het zo is!

Geen winnaar in derby

Geschreven door Hoofdbestuur.

In een geweldige ambiance door het schitterende weer en door het talrijke opgekomen publiek werd vanmiddag de wedstrijd tussen Nieuwkuijk  en Vlijmenense Boys gespeeld. De belangen voor beide elftallen voor deze wedstrijd waren groot;  de wedstrijdtypering  vooraf was dan ook dat deze wedstrijd met recht een zespunten wedstrijd kon  worden genoemd. Een winnaar was vooraf moeilijk te voorspellen, al zal daar in beide kampen anders over gedacht zijn.

Nadat het Team van de maand, de J-O9 1 de teams naar het veld had begeleid en de pupil van de week, Elena van den Hoven,  haar verantwoordelijkheden had verricht kon door het fluitsignaal van de scheidsrechter van deze middag, de heer van Ooijen de wedstrijd een aanvang nemen.

Vlijmense Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Reno van Engelen te danken, dat Nieuwkuijk niet tegen een onoverbrugbare  achterstand aan keek. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant in de negentiende minuut door een benutte penalty van Brent de Wijs, na dat de Vlijmense sluitpost een speler onnodig ten val bracht in het strafschopgebied. Lang kon Nieuwkuijk niet van deze voorsprong genieten: in de tweeentwintigste minuut bracht Youri Ruijken de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Nieuwkuijk kwam in de tweede helft beter uit de startblokken en wist de meer druk te zetten op de Vlijmense verdediging, waardoor het meer en meer een echte wedstrijd ging worden. Het voetbal was dan misschien niet hoogstaand, maar er was meer strijd, zoals ook een echte derby verdiend. Vlijmense Boys wist een aantal uitstekende kansen te creeeren, maar de beste kansen waren toch voor Nieuwkuijk via Brent de Wijs en Alex van de Water. Helaas wisten beide teams het net niet meer te vinden.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 1-1, een uitslag waarmee de beide teams, gezien het spelbeeld en de kansen  tevreden konden zijn. Het was een geweldige voetbalwedstrijd onder voortreffelijke leiding van de heer van Ooijen, die de derbysfeer goed aanvoelde.