Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:


Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Zwaluw VFC te sterk

Geschreven door Helma en Karel van Buul.

Vanaf het begin nam de thuisclub het initiatief en onze verdediging stond voortdurend onder flinke druk.  Aanvallend stelden wij daar weinig tegenover, met uitzondering van een vloeiende aanval. Hierbij werd Rick in stelling gebracht en sloot een mooie actie af met een strak afstandsschot, waarbij de keeper gestrekt naar de hoek moest om de bal corner te tikken. In de 27e minuut kwam Zwaluw VFC uit een corner op voorsprong, die tot op dat moment zeker verdiend was.

Al snel in de tweede helft nl in de 47e minuut werd het 2-0. Nadat Patrick twee nieuwe spelers in het veld had gebracht werd er beter gevoetbald. Niels probeerde het met een mooi afstandsschot, maar de keeper liet zich niet verrassen. In de 78e minuut bracht Roy Fitters de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Daarna werd het nog spannend want Kuijk drong de thuisclub steeds verder terug op eigen helft. Maar de goed voetballende ploeg uit Vught gaf de drie punten niet meer af, zodat we met 2-1 de overwinning en de eer aan hen moesten laten.

Dik verdiend punt mee naar Kuijk

Geschreven door Piet Sanders.

Na de wedstrijd kun je zeggen dat we dik tevreden moeten zijn met  een punt erbij. De kans en hoop dat het er wellicht drie zouden kunnen worden,  is,  tot de uitstekende scheidsrechter voor de laatste keer het einde van de wedstrijd aan gaf, echter gebleven. Maar dat gold voor onze tegenstanders ook. Als toeschouwers hebben we van het begin tot het einde een mooie wedstrijd gezien met passie, strijd, beleving en ook goed voetbal aan beide kanten, waarbij St.M.Gestel wat in het voordeel was vanwege het kunstgras. Daarmee hadden wij in het begin wat moeite en dat resulteerde direct voor wat doelrijpe kansen voor de thuisspelende partij. Maar Dave stond zijn mannetje en verrichtte een aantal goede reddingen. Voetballend was onze tegenstander in de eerste helft beter, maar wij trokken ons ook steeds beter aan hen op en er kwamen ook van onze kant goede combinaties en mooie aanvallen. Ook wat kansen zoals een kopbal van Brent en Roy, die een mooie kans onbenut liet, ook door fraai keeperswerk van de doelman. In de tweede helft een zelfde beeld, St.M.Gestel wat meer aan de bal, maar wij lieten ons ook gelden door mooie combinaties en snelle aanvallen via Ryan of Rick en de altijd hard werkende Roy. Pech had deze laatste toen hij vrij voor goal tegen de keeper aan schoot,  zodat de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. Nadat de St. Gestel met tien man  kwam te staan(twee maal geel) werden wij sterker, maar loerde de tegenstander op hun doelpuntje. Behoudens enkele hachelijke momenten,  brachten we het er goed af, mede door goed keeperswerk van Dave.  Wij  kregen in de slotfase nog een paar mooie kansen en als het schot van Maikel op doel was geweest, dan hadden we wellicht nog met een beter gevoel het prachtige complex van St.M.Gestel verlaten. Dan zou het misschien een gestolen overwinning zijn geweest, want beide ploegen hebben uiteindelijk de punten eerlijk verdeeld. De conclusie mag zijn dat we als we de ingezette,  stijgende lijn, gebaseerd op inzet en goed voetbal,  kunnen voortzetten we  de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet kunnen  zien. Vandaar de oproep om onze jongens a.s. zondag in de thuiswedstrijd tegen Engelen aan te komen moedigen om ze te ondersteunen de ingeslagen weg te vervolgen en ons te revancheren voor de nederlagen van vorig seizoen.

Eerste punt is binnen

Geschreven door Piet Sanders.

Het hadden er natuurlijk drie moeten zijn, maar als je het over de gehele wedstrijd bekijkt mogen we de 2-2 tegen Wilhelmina uit Den Bosch als een terechte uitslag zien. Beide ploegen schieten daar overigens weinig mee op, winst had wellicht wat lucht kunnen geven voor het verdere verloop van de competitie. Nu zal het elke week op boksen worden tegen sterkere tegenstanders, maar wellicht kunnen we hier en daar toch nog voor verrassingen zorgen. De competitie is wat dat betreft nog lang.
De wedstrijd had al naar een paar minuten op 1-1 kunnen staan. Wij al heel snel een kans door een kopbal die gemist werd en Wilhelmina een bal op de lat. Daarmee was wel de toon gezet voor de wedstrijd, waarbij Wilhelmina het betere van het spel had,  de buitenkanten opzocht en beter combineerden met elkaar. Bij ons aardige combinaties maar ook simpel en onnodig balverlies door de bal verkeerd in te spelen, een euvel dat wekelijks terugkeert. Nog voor de rust scoorden wij, via Max, die een toegekende strafschop prima verzilverde, kregen we nog een kans op 2-0, maar na een fout in de verdediging scoorde de midvoor van Wilhelmina de gelijkmaker. Hiermede werd ook de ruststand  van 1-1 bereikt.

Na de rust een zelfde beeld.  Als Kuijkse hoop je dat onze spelers het initiatief nemen  om de wedstrijd naar Kuijkse hand te zetten voor een beter resultaat. Die intentie was er wel, maar als dan door een grove blunder Wilhelmina toch op voorsprong komt, loop je weer achter de feiten aan. Na een nieuwe krachtsinspanning drongen wij de tegenstander terug op eigen helft en uit een door Max genomen vrije trap was Rick er als de kippen bij om de losgelaten bal in het doel te schieten, waardoor er weer kans op een overwinning was. Er kwamen wederzijds kansen, waarbij een schot van o.a. Niels zeker een beter lot verdiend had. Beide partijen lukte het echter niet meer te scoren waardoor de eindstand van 2-2 na 90 minuten op het scorebord stond.  Passie, strijd en beleving blijken tot op heden niet voldoende op dit niveau en als we niet meer kunnen brengen zal het een moeilijk seizoen worden.

Oproep!
Als ik aanwezig ben geweest bij een wedstrijd van Nieuwkuijk 1 schrijf ik op mijn manier op maandag een wedstrijdverslag. In verband met andere verplichtingen kan het voorkomen dat ik niet aanwezig kan zijn. Reden om een oproep te plaatsen voor een vervanger, die een verslag schrijft als ik niet in de gelegenheid ben.  Een verslag  hoeft niet lang te zijn, maar is wel leuk voor degenen, die regelmatig onze mooie site bezoeken.  Dus kandidaten, meld je bij de schrijver van dit verhaal aan zou ik zeggen.